У Росії естонського бізнесмена засудили до 12 років за звинуваченням у шпигунстві

Міський суд Москви засудив до 12 років колонії суворого режиму естонського підприємця Райво Сусі, якого звинуватили у шпигунстві

Про це повідомляє російський "Интерфакс".

"Визнати Сусі Райво винним у скоєнні злочину, передбаченого статтею 276 Кримінального кодексу Росії (шпигунство) та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років з відбуванням покарання в колонії суворого режиму", - йдеться у вироку.

Справа Сусі має гриф "цілком таємно", судовий процес відбувався у закритому режимі.

Бізнесмена затримали в Москві 10 лютого 2016 року в транзитній зоні аеропорту "Шереметьєво" на шляху з Таллінна до однієї з республік Центральної Азії. Рішенням Лефортовського суду Москви він був заарештований. За словами адвоката бізнесмена Олексія Толпегіна, його підзахисного звинуватили у шпигунстві у 2004-2007 роках. Сусі категорично заперечує провину та вважає, що його зробили заручником у відносинах Росії та Естонії.

Бізнесмен є співвласником фірм Laki Autos і Musket, які продають літаків, а також Aerohooldus OU, що ремонтує літальні апарати.

За даними видання, фірма Musket є посередником у торгівлі зброєю, боєприпасами, системами керування вогнем, сухопутними, водними і повітряними засобами пересування та засобами бронезахисту. Клієнтами фірми були мільйонери з авіаклубів Росії, Англії, США та Західної Європи.