На Львівщині мер пропонував хабар поліцейським за закриття провадження

У Львівській області затримали мера Старого Самбора під час надання ним $2 тисяч хабара поліцейським за закриття кримінального провадження

Про це повідомляє прес-центр львівської обласної прокуратури.

Раніше оперативники викрили факт розкрадання бюджетних коштів під час здійснення державних закупівель. Міська рада, зокрема, придбала у комерційної структури сміттєзбиральну техніку за завищеною (на 295 тис.) вартістю та такою, що не відповідала вимогам тендерної документації, уточнили у Департаменті захисту економіки Нацполіції.

З метою закриття кримінального провадження та уникнення відповідальності міський голова запропонував працівникам Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції $2 тис. неправомірної вигоди.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Стаття 369 КК України, в межах якої проводилося затримання, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Грошові кошти та речові докази вилучено. Вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру. Досудове розслідування триває.