Все, що відомо про терориста-невдаху, який влаштував вибух у Нью-Йорку

Вибух на автостанції у Нью-Йорку вчинив 27-річний Акаєд Улла - мешканець Брукліна, який народився у Бангладеш, а на цей крок його надихнула атака на різдвяному ярмарку у Європі

Про це повідомляє AFP.

Вибух прогримів о 7:30 в підземному переході автобусного терміналу в східній частині Манхеттена, неподалік від Тайм-Сквер.

За інформацією поліції, на Улле був невеликий саморобний вибуховий пристрій, який він самотужки привів у дію. В результаті вибуху злочинець отримав опіки і порізи, а ще три людини отримали легкі тілесні ушкодження - вони не є небезпечними для життя.

Уллу затримали,а на питання, навіщо він це зробив, він заявив слідчим, що хотів помститися американцям за атаки на терористичне угруповання "Ісламська держава".

Він також сказав, що на теракт його надихнула торішня атака на різдвяний ярмарок в Берліні. Тоді терорист на вантажівці в'їхав у натовп. Внаслідок інциденту загинуло дев'ять людей і щонайменше 50 отримали поранення й травми.

За інцидент на Берлінському ярмарку взяла відповідальність "Ісламська держава". На думку американської влади, Улла хоч і підтримував "ІД", але не був членом терористичного осередку. 

Читайте також: Вибух у Нью-Йорку. Все, що відомо про невдалий теракт

Прес-секретар американського міністерства внутрішньої безпеки Тайлер Гоултон заявив, що затриманий А.Уллах в'їхав до США за пред'явленням паспорта із сімейною імміграційною візою F43 у 2011 році. F43 - це віза, яка видається людям, брати чи сестри яких є американськими громадянами.

"DHS може підтвердити, що підозрюваного допустили до Сполучених Штатів після подання паспорта з візою імміграційної сім'ї родини F43 у 2011 році", - сказав він. Білий дім також підтвердив цю інформацію.

Президент США Дональд, коментуючи теракт, закликав до більш жорстких правил імміграції  США, заявивши, що нинішня "слабка" політика "дозволяє занадто багатьом небезпечним, недостатньо перевіреним людям потрапляти в нашу країну".

"Сьогоднішня спроба нападу на масові вбивства в Нью-Йорку - другий терористичний акт у Нью-Йорку за останні два місяці - ще раз підкреслює нагальну потребу Конгресу ухвалити законодавчі реформи для захисту американського народу", - заявив Трамп.