"ІД" погрожує зробити США "столицею вибухівки" через рішення Трампа щодо Єрусалима

Терористичне угруповання "Ісламська держава" пригрозила США терактами у відповідь на рішення адміністрації Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на один з акаунтів "ІД" у соцмережах.

У повідомленні одного зі своїх акантів у Telegram під назвою "Чекайте нас" та "ІДІЛ в Мангеттені" "Ісламська держава" заявила, що проведе терористичні операції у США, проілюструвавши повідомлення фотографіями Таймс-Сквер у Нью-Йорку та, імовірно, поясами смертників і детонаторів.

"Ми проведемо більше операцій на вашій землі, до останньої години, ми спалимо вас вогнем війни, яку ви почали в Іраку, Ємені, Лівії, Сирії та Афганістані. Просто чекайте", - ідеться у повідомленні терористів.

"Визнання вашим "собакою Трампом" Єрусалима столицею Ізраїлю змушує нас визнати вибухівку столицею вашої країни", - пригрозили терористи.

Вашингтон викликав широкомасштабні протести в арабському світі своїм рішенням щодо Єрусалима. Спірне місто протягом десятиліть перебуває в основі ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Довідка:

Статус Єрусалима безпосередньо пов'язаний з конфліктом між Ізраїлем і Палестинською автономією, яку підтримують інші арабські держави і весь ісламський світ.

Це місто, особливо східна його частина, вважається священним для трьох релігій - юдаїзму, ісламу та християнства.

Ізраїль зайняв цей район під час Близькосхідної війни 1967 року і вважає місто невіддільною частиною своїх територій. Палестинці ж вважають Східний Єрусалим столицею своєї майбутньої держави.

За мирною угодою 1993 року, остаточний статус міста мав обговорюватися на наступних етапах мирних переговорів.

Право Ізраїлю на Єрусалим не визнало міжнародна спільнота. Всі країни, включаючи найближчого союзника Ізраїлю - США - розташували свої представництва в Тель-Авіві.

З 1967 року Ізраїль побудував в Східному Єрусалимі десятки кварталів, де тепер проживають приблизно 200 тисяч ізраїльтян. Поселення вважаються незаконними відповідно до норм міжнародного права, хоча Ізраїль заперечує це.

Читайте також: "Ісламську державу" майже знищено. Чому це не кінець війни з тероризмом