"Справа 2 травня": суд в Одесі відпустив підозрюваного у заворушеннях росіянина

Суд в Одесі скасував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо росіянина Євгена Мефьодова, фігуранта справи про масові заворушення 2 травня 2014 року в Одесі

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Суд скасував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і застосував "заходи охорони з метою подальшого обміну на українських військовополонених та інших осіб, що незаконно утримуються на території злочинних формувань".

Громадянина Росії Мефьодова, якого 18 вересня суд у Чорноморську Одеської області виправдав у "справі 2 травня", того ж дня затримали за новим обвинуваченням (частиною 2 статті 110 КК України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

У вересні суд у Чорноморську визнав невинуватими 19 обвинувачених у справі про події в Одесі 2 травня 2014 року. Суд оголосив вирок 19 проросійським активістам, п’ятеро з яких перебували у СІЗО.

Чорноморський суд розглядав "справу 2 травня" з червня 2017 року. Починаючи з осені 2014 року, справу слухали в трьох одеських районних судах. Проте через різні причини, зокрема, відводи, відпустки, лікарняні і процедурні особливості, в Одесі не залишилося суддів, які б могли розглядати "справу 2 травня".

Загалом 2 травня 2014 року під час сутичок у центрі Одеси загинуло 48 людей, також близько 200 були поранені.