Сальма Хайєк розповіла, як Вайнштайн домагався її і погрожував убити

Голлівудська акторка Сальма Хайєк заявила, що продюсер Гарві Вайнштайн її переслідував та погрожував під час роботи над фільмом про Фріду Кало

Про це вона розповіла New York Times.

За словами 51-річної акторки, Вайнштайн неодноразово робив їй непристойні пропозиції, проте вона відмовляла. Зокрема, Хайєк розповіла, що продюсер пропонував прийняти душ із ним, хотів дивитися, як вона миється у душі, робити їй масаж, зайнятися оральним сексом тощо.

При цьому, як стверджує кінозірка, продюсер погрожував закрити фільм, якщо вона не зніметься оголеною у сексуальній сцені з іншою актрисою.

Хайєк поскаржилася, що після зйомок сцени, яку вона вважала непотрібною, їй довелося вживати транквілізатори, її нудило - таким було емоційне потрясіння. Акторка також заявила, що Вайнштейн одного разу сказав їй: "Я вб'ю тебе, не думай, що не зможу".

Водночас речниця Вайнштайна заявила, що продюсер не пам'ятає, що примушував актрису зніматися у невиправданій секс-сцені.

За її словами, всі звинувачення актриси є неточними і свідки цих подій мають інші погляди на те, що відбувалося. Фільм "Фріда" отримав шість номінацій на "Оскар", у тому числі у категорії "найкраща актриса".

Читайте також: Найвпливовіший чоловік Голлівуду домагався Джолі та інших красунь. Як міф про продюсера та молоду акторку виявився правдою

Гарві Вайнштайн - один з найвпливовіших голлівудських продюсерів. Стрічки, створені за його участі, неодноразово завойовували "Оскар", який вручає Американська кіноакадемія, в різних номінаціях, в тому числі за кращий фільм.

На початку жовтня в The New Yorker і The New York Times вийшли статті про численні скарги жінок на домагання з боку відомого продюсера. Це викликало хвилю зізнань та нових секс-скандалів з іншими відомими людьми.

  • 10 жовтня 2017 року продюсер і засновник кіностудії Гарві Вайнштайн був вимушений покинути власну компанію The Weinstein Company, яку він створив разом із своїм братом Бобом, через секс-скандал.
  • Поліція Нью-Йорка почала розслідування проти голлівудського продюсера через сексуальні домагання. Зокрема, справа стосується акторки Люсії Еванс, яка розповіла що в 2004 році Вайнштейн примусив її до орального сексу.
  • Влада Франції почала процедуру позбавлення голлівудського продюсера Гарві Вайнштайна ордена Почесного легіону через підозри в сексуальних домаганнях.
  • Члени Американської кіноакадемії виключили продюсера Гарві Вайнштайна з організації через підозри в сексуальних домаганнях.