Готель "Козацький" мало не захопили рейдери з офшорних компаній, - ГПУ

Представникам військової прокуратури вдалось уникнути рейдерського захоплення нерухомого майна Міноборони України - готелю "Козацький"

Про це повідомляє прес-центр Генеральної прокуратури.

У відомстві розповіли, що ЗМІ поширюють інформацію про нібито умисне невиконання Україною рішення Стокгольмського арбітражу щодо готелю "Козацький", який належить Міністерству оборони. У ГПУ кажуть, що ці дані - неправдиві. 

Зокрема, зараз слідчі військової прокуратури Центрального регіону ведуть досудове розслідування. Під час нього з'ясували, що договір про спільну інвестиційну діяльність між ДП Міністерства оборони "Готель "Козацький" із зареєстрованими в офшорних зонах компаніями укладений з порушенням вимог закону. Це було зроблено, щоб заволодіти державною нерухомістю.

При цьому компетентні державні органи не ухвалювали рішення про відчуження майна Міноборони.

"Окрім того, офшорними компаніями умови договору не виконувались, грошові кошти внесені на баланс спільної діяльності переважно використовувались не для цілей спільної діяльності, а для надання безвідсоткових позик стороннім підприємствам", - наголосили у Генпрокуратурі. 

Щоб уникнути незаконного виведення нерухомості Міноборони, договір між останнім та офшорними компаніями визнали недійсним. 

"Таким чином, органам військової прокуратури вдалось уникнути рейдерського захоплення нерухомого майна Міністерства оборони України", - підсумували у ГПУ.