Трамп атакує КНДР з вірогідністю 70%, якщо остання знову випробовуватиме зброю, - сенатор США

У Республіканській партії вважають, що президент США Дональд Трамп завдасть удару по Північній Кореї з вірогідністю 70%, якщо остання проведе нове ядерне випробування

Про це заявив американський сенатор він Республіканської партії Ліндсі Грем в інтерв'ю виданню The Atlantic

Він оцінив шанси того, що адміністрація Трампа навмисно першою вдарить по Північній Кореї, поки остання не встигла завдати удару по території США за допомогою своїх ракет. 

"Я б сказав, що є 3 шанси з 10, що ми використаємо військовий варіант. Якщо у КНДР проведуть нове (вже сьоме) випробування ядерної бомби, то я б сказав - 70%", - наголосив Грем. 

За його словами, якщо американська влада все ж наважиться використати військовий варінт вирішення конфлікту, то доведеться не тільки нейтралізувати північнокорейські ядерні установки, а й повністю повалити режим.  

"Ми ще не дійшли до вирішального моменту, але якщо вони проведуть випробування ядерної зброї, тоді "ставки вже зроблені". Я не знаю, як сказати це більш чітко: якщо нічого не зміниться, Трамп повинен буде використовувати військовий варіант, тому що час спливає", - підсумував Грем.

Читайте також: КНДР запустила ракету на шалену висоту 4500 кілометрів. Вона долетить до всіх штатів США