У Кременчуку в зв'язку з забудовою бульвара активісти побилися з поліцією

Зранку 16 грудня біля кафе "Метрополь" на бульварі Пушкіна у місті Кременчук Полтавської області відбулася сутичка між патрульної поліцією та національним корпусом "Азов" та С14

Громадські активісти виступають проти продажу земельної ділянки під літнім майданчиком, заявляючи, що це частина зеленої зони, передає місцеве видання "Телеграф".

Представники ГО "Національний корпус "Азов" обвішали фасад будинку зображеннями екс-керівника податкової Кременчука Звонкова та голови земельної комісії Руслана Ульянова, а також палили фаєра. 

"Ми вважаємо, що сквер не можна забудовувати, а зараз депутати хочуть узаконити кав'ярню. Ми проти, тому виражаємо свій протест", - зазначив голова ГО "Національний корпус" Ярослав. 

Після того, як протестуючі покинули місце, залишилося двоє "азовців", між ними та поліцією зав'язалася сутичка.

На підмогу кинулися протестувальники, які намагались "відбити свого", якого правоохоронці хотіли затримати. Зав'язалася сутичка, поліція застосувала сльозогінний газ.

Одного з протестуючих затримала поліція, як виявилося, він неповнолітній. Йому інкримінують хуліганські дії та напад на правоохоронця.

Хлопця відвезли до відділення поліції на вулиці Київській. За ним поїхали його товариші, котрі вимагали відпустити хлопця й почали стягувати під паркан відділку шини. Після цього до відділку поліції приїхали двоє депутатів Кременчуцької міської ради: Тетяна Сідерка та Валентин Курченко-Гай. Вони стурбовані ситуацією, адже питання виноситься на сесію й вони не хочуть, щоб таке повторилося у сесійній залі. 

О 12.20 неповнолітнього відпустили, на нього складений адміністративний протокол, йому інкримінують, що він розмалювував будівлю та порушив громадський порядок. У сутичці також постраждали правоохоронці. 

"Під час проведення акції проти забудови центральної частини міста представниками однієї з громадських організацій виник конфлікт з працівниками управління патрульної поліції м. Кременчук, у результаті якого працівнику УПП (Управління патрульної поліції - ред.) завдали тілесних ушкоджень й, відповідно, поліцейські застосували заходи примусу", - зазначив керівник Кременчуцького відділу поліції Віталій Ботвина.