На Черкащині побудують новий птахокомплекс. Новини компаній

Нові інвестиції йдуть у промисловість Черкаської області: один із найпотужніших українських агрохолдингів МХП розширює виробничі потужності

Про це повідомляє Еcпресо.TV.

На Чигиринщині планують збудувати пташники для вирощування батьківського поголів’я птиці дочірнього підприємства "Перемога Нова". Саме це стало причиною громадських обговорень у с. Вітово минулої суботи.

"Цей проект не перший, ми маємо досвід і наш досвід базується не на українських нормах — екологічного та іншого законодавства, а європейського", - сказав представник ПАТ "Миронівський хлібопродукт" Ігор Лещенко.

Проект схвалила громада села Вітово. Селянам презентувати технічну документацію будівництва, ознайомили з потужностями майбутнього підприємства та деталями виробництва. Після обговорення жителі села майже одноголосно підтримали проект інвестора. Адже крім інвестиційної складової, вирішується і ще одна нагальна проблема — безробіття в регіоні.

"Щоб діти могли жити в цьому селі. Щоб не розпадалися сім’ї, тому що на даний час дуже багато людей їздять на заробітки. І при цьому розпадаються сім’ї. Ну і стабільний дохід. В мене є внуки, в мене є діти, які їздять по заробітках", -  сказала мешканка села Галина Коваленко.

Як сказала голова сільради Лариса Постригань, прихід інвестора, який обіцяє 500 робочих місць дуже важливий. Не хочеться, щоб молодь виїзджала за кордон, а хотілося б, щоб вони жили тут, ростили своїх дітей, будували сімї. Крім того, дуже багато людей середнього віку не можуть знайти роботу.

Підприємство “Перемога Нова” входить до групи МХП. Діяльність розпочалася ще 1999-му році, коли модернізували приміщення та обладнання збанкрутілої фабрики “Перемога”. Підприємство розташоване у Черкаській області на території чотирьох сіл. Важливим для керівництва компанії є і соціальний напрямок. Торік на розвиток інфраструктури виділили більше 2 мільйонів гривень.