Синоптик розповіла, якою буде погода найближчими днями

У вівторок, 19 грудня, у північних, а також місцями західних областях і на Вінниччині очікується сніг, на решті території - без опадів

Про це повідомила у Facebook синоптик Еспресо.TV Наталка Діденко.

"На Миколая сніг очікується переважно у північних областях, а також місцями на заході України плюс Вінниччина. На решті території ситуація стабілізується", - написала Діденко.

Морози переважатимуть на заході, півночі та в центрі, -2...-6°C, у Карпатах до -9°C. На півдні та сході, а також на Дніпропетровщині буде тепліше - 0...+5°C. У західних і північних областях очікується сильний вітер.

У Києві 19 грудня буде сніг, сильний вітер, хуртовини, ожеледиця. Вночі та вдень температура буде приблизно однакова, -2°C.

"До кінця доби 18 грудня та у ніч на Миколая - все це залишається, що ви зараз і так бачите за вікном чи відчуваєте на вулиці", - зазначила метеоролог.

Синоптик також попередила про ожеледицю на дорогах, магнітні бурі, ймовірні обвали снігу, ламання гілок дерев, зсуви снігових масивів.

Крім того, сніг разом із сильним вітром можуть зумовити низову заметіль, що вкрай небезпечна для транспорту, оскільки погіршує видимість, часом до нульової.

19 грудня циклон ще проявлятиметься на півночі та трохи на заході України. Вітер стихне лише 20 грудня.