У Бельгії позбудуться телеграфу, що працював 171 рік. В Україні така служба досі існує

У Бельгії 29 грудня припинить роботу телеграф, вперше послання з якого зробили 171 рік тому - з Брюсселя до Антверпена

Про це повідомляє BBC.

Бельгійським телеграфом останнім часом користувалися всього 10 компаній і кілька приватних осіб. В основному телеграми відправляли судові пристави - їм потрібна була система, в якій факт відправки та отримання повідомлень можна було юридично зафіксувати.

Однією з причин відмови від телеграфу стала вартість відправки повідомлень. Ціна стандартної телеграми становить трохи більше 23 євро за 20 слів.

Доставка в Брюсселі і околицях коштувала майже 90 центів. Для відправки телеграми потрібно було подзвонити оператору і надиктувати своє повідомлення, яке потім відправлялося поштою.

Читайте також: В Україні хочуть продавати SІМ-карти за паспортом. Це тоталітаризм чи боротьба з шахраями?

У 2006 році від системи відмовилися США, в 2013 припинив існування індійський національний телеграф, запущений ще британськими колоністами, який пропрацював понад 160 років.

Рішення призупинити даний сервіс було прийнято державним постачальником телекомунікаційних послуг BSNL (Bharat Sanchar Nigam Limited), єдиним в Індії телеграфним оператором, через нерентабельність.

В Україні у зв'язку з фізичною та моральною застарілістю обладнання телеграфного зв’язку, відсутністю його підтримки з боку виробників Укртелеком з 1 березня 2018 року припинить надання послуг телеграфного зв’язку для всіх категорій споживачів.