У Херсоні грабіжник магазинів викрав поліцейське авто і під час втечі підірвав себе гранатою

У неділю, 17 грудня, у Херсоні двоє чоловіків пограбували 3 магазини та намагалися втекти на автомобілі Geely

Про це повідомляє миколаївське видання "Новости N".

Поліція оголосила план "Перехоплення", поширивши прикмети таксі Geely, на якому втекли грабіжники. На колишньому посту ДАІ на виїзді з Херсона у бік Миколаєва поліцейські помітили таксі, схоже за прикметами на авто з орієнтування. Коли патрульні зупинили автомобіль, з нього вийшов чоловік із гранатою РГД-5 в руках. Погрожуючи підірвати гранату, він захопив поліцейський Prius і спробував втекти в напрямку Миколаєва.

Під час погоні правоохоронці кілька разів відкривали вогонь по автомобілю. На адмінкордоні Миколаївської та Херсонської областей трасу повністю заблокували вантажними автомобілями поперек дороги. Зловмисник, побачивши перекриту дорогу, спробував об'їхати перешкоду по узбіччю, однак автомобіль застряг.

Грабіжник вийшов із застряглого авто з гранатою в руках. Поліцейські запропонували йому здатися та зробили кілька попереджувальних пострілів у повітря, але чоловік здаватися не побажав і підірвав себе гранатою. Від отриманих поранень він помер на місці. Його спільника поліція затримала раніше.