В Англії заборонили лайку, але були змушені передумати - не змогли дотриматися

В англійському місті Рочдейл заборонили нецензурну лайку, але пізніше міськраді довелося відмовитися від заборони через неможливість ії дотримуватися

Про це повідомляє ВВС.

Заборону було запропоновано в рамках програми захисту публічних просторів. Програма також містить заборони на жебрацтво та розпивання алкоголю на вулицях.

Коли міськрада оголосила, що готує заборону матюкатися, одна з правозахисних груп назвала це "кричущим зловживанням владою".

Від заборони відмовилися за рекомендацією поліції, яка визнала, що її дотримання неможливо забезпечити. Також у поліції зазначили, що закони, які регулюють вживання лайливих слів у публічному просторі, вже існують.

Програма захисту публічних просторів була запроваджена через те, що на вулицях Рочдейла з'явилося багато жебраків. Програму підтримали деякі магазини, що скаржилися на хамську поведінку покупців. Крім жебрацтва і розпивання під заборону потрапили парковка та водіння з порушеннями правил, а також недбале катання на скейтах, велосипедах і мопедах. Майже за всі порушення передбачений штраф у 1000 фунтів стерлінгів ($1334).

З проекту програми після скарг виключили пропозиції про комендантську годину для підлітків у центрі міста і роздачу листівок.