Російську "Татнефть" спіймали на роботі в Криму всупереч санкціям

Одна з найбільших російських нафтових компаній "Татнефть" вела бізнес в окупованому Криму попри ризик потрапити під санкції США

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело та документацію компанії.

Після того, як США запровадили санкції за анексію півострова, пригрозивши включити у чорний список будь-яку компанію, що веде там бізнес, ЗАТ "КОНЦ", підконтрольна компанії "Татнефть" щонайменше до вересня керувало автозаправкою в Севастополі. Про це свідчать дані державного податкового реєстру та державної статистичної служби.

Крім того, згідно з документом від 4 вересня, на севастопольській заправці постачання палива здійснювала "Татнефть-АЗС-Юг", яка є на 100% "дочкою" компанії "Татнефть". Наприкінці листопада КОНЦ уже не була оператором АЗС, а нового оператора і "Татнефть" нічого не пов'язувало.

У компанії "Татнефть" 18 вересня відповіли Reuters, що "не мають автозаправних станцій на території Криму або Севастополя, не постачають пальне (своє або інших компаній) до Криму або Севастополя". "Татнефть-АЗС-Юг", розташована в Краснодарському краї, не відповіла на запит про коментар.