Білорусь повністю відмовилася від електроенергії з Росії

Оператор енергосистеми Білорусі "Біленерго" повідомив російську компанію "Інтер РАО" про відмову республіки купувати електроенергію у Росії у 2018 році

Про це повідомляє "Енергореформа".

"Ми всі переговори з ними провели і позначили всі наші подальші умови. За умовами економічної доцільності ми вирішили не брати електричну енергію, і вони про це знають", - наголосив гендиректор Біленерго Євген Воронов.

Раніше з посиланням на віце-прем'єра Білорусі Володимира Семашка повідомлялося, що Білорусь планує повністю відмовитися від імпорту електроенергії після введення в експлуатацію власної атомної електростанції.

У свою чергу, міністр енергетики Білорусі Володимир Потупчик заявляв в парламенті, що імпорт електроенергії буде припинено вже у 2018 році. Зокрема, він сказав, що завершено переговори з цього питання з Росією.

Довідка:

Компанія "Інтер РАО" є оператором експорту-імпорту електроенергії в Росії. Згідно зі звітом компанії, комерційний експорт електроенергії у Білорусь знизився за 9 місяців 2017 року на 18,5% в порівнянні з аналогічним показником минулого року і склав 2,5 млрд кВт. год.