Обшуки в Запоріжжі: депутата "Самопомочі" підозрюють в організації фейкових тендерів на 86 млн грн

Заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка підозрюють в організації фіктивних тендерів на суму понад 86 млн гривень

Про це на своїй сторінці у Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко.

Він зауважив, що у Запоріжжі сьогодні вцілому провели 30 обшуків.

За його словами, ця справа стосується депутата облради та його брата, які через вплив на посадовців організовували фіктивні тендери на благоустрій парку ( 2,7 млн грн) та шкільні спортмайданчики (84 млн грн) з наперед визначеним переможцем. 

Луценко зауважив, що у Раді ці події вже викликали резонанс. Зокрема, очільник фракції "Самопомочі"  Олег Березюк назвав дії правоохоронців політичними репресіями. 

Генпрокурор такі заяви пояснює тим, що підозрюваним організатором схеми є заступник голови Запорізької облради Владислав Марченко.

За даними слідчих, саме він з братом лобіювали свої фірми через зв'язки з "екс-опоблоківцем", заступником мера Анатолієм Пустоваровим. 

"Ще одна прихильниця гасла "Візьми і зроби", голова міського осередку партії, займалася переведенням грошей в готівку. Я розумію емоції пана очільника фракції у ВР: його людей затримано, а опоблоківець втік через вікно і в тапках по снігу втік. Не розумію лише - де тут політичні репресії?", - підсумував Луценко.