Суддя Гольник розповіла, чому жорстокий напад на себе пов'язує з мером Полтави

Суддя Октябрського райсуду Полтави Лариса Гольник, на яку в листопаді напали невідомі, пов'язує цей інцидент з міським головою Полтави та викриттям корупційних оборудок його оточення

Про це вона заявила в інтерв'ю "Українській правді".

"Я пов’язую цей напад з тим, що займаюся викриттям корупції. Зокрема, щодо людей, які перебувають у найближчому оточенні мера Полтави Олександра Мамая та Олександра Струкова, голови Октябрського суду, у якому я працюю. Я не думаю, що це було банальне пограбування. На велосипедах навряд чи хтось для такого приїздить. Тим паче в той час, коли люди повертаються з роботи", - наголосила вона.

Гольник розповіла про травми, які отримала внаслідок нападу.

"Швидше за все, був розрахунок, що я буду йти одна. Плюс кілька ударів по голові. Якщо це залізні кийки, а не гумові, то цього було б достатньо, щоб як не вбити, то серйозно покалічити. Мені просто пощастило, що удар по голові пройшов якось повз, він не прямий був. Тільки через це немає струсу мозку, черепно-мозкової травми. Лише розсічення і два шви наклали", - розповіла суддя.

У травні 2014 року до Гольник надійшла справа про адміністративне правопорушення відносно мера Полтави.

За її словами, його звинувачували в конфлікті інтересів, оскільки він не повідомив склад Полтавської міськради про виділення низки земельних ділянок для його падчерки Ірини Климко.

"Я повинна була розглянути цю справу. Мер міста на засідання не з’являвся. Прокурор оголосив клопотання про застосування до Мамая примусового приводу. Я задовольняю це клопотання. І, як розумію, це стало точкою неповернення. Мера Полтави доставили в суд примусово. Він заявив низку клопотань, які я не задовольнила. Останнє клопотання було про ознайомлення з матеріалами справи. Я надала йому час - 30 хвилин. До того в нього був професійний адвокат. А вже на наступних судових засіданнях був представник за довіреністю, колишній міліціонер - Олександр Ковжога, який одночасно є близьким до голови Октябрського райсуду", - розповідає Гольник.

За її словами, щойно заявивши клопотання, Мамаю викликали "швидку" і госпіталізували. Після цього він на жодне судове засідання не з’явився. У дні судових засідань брав або лікарняні, або відрядження, або відпустки.

Вона наголошує, що мер Полтави заявляв, що його не може судити суддя, яка стояла на Майдані.

"Водночас ще на початку судових засідань мер Полтави провів брифінг, на якому повідомив мій особистий телефон. Під час судового засідання він кілька разів розголошував мою домашню адресу. Я вважаю, що це своєрідні способи тиску на суд. Але головне, що заявляв мер: "Мене не може судити суддя, яка стояла на Майдані", - наголосила Гольник.