У НАБУ заявили, що не обшукували Держфінмоніторинг

В Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) спростували проведення обшуків у Державній службі фінансового моніторингу

 Про це повідомляє прес-служба НАБУ у Facebook.

"Офіційно повідомляємо, що 20 і 21 грудня ніяких слідчих дій в приміщеннях Держфінмоніторингу співробітники НАБУ не проводили", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, 29 листопада 2017 року детективи НАБУ отримали рішення суду про надання тимчасового доступу до копій документів, що зберігаються у Держфінмоніторингу. Цю ухвалу направлено на виконання до 6 грудня. Попередньо погоджено, що копії документів, зазначених в ухвалі слідчого судді, Держфінмоніторинг надасть НАБУ наступного тижня.

У бюро підкреслили, що ніяких перешкод у проведенні досудового розслідування з боку Держфінмоніторингу не чинилося. Тимчасовий доступ до документів надано в рамках розслідування кримінального провадження, яке було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань на виконання постанови Солом'янського райсуду Києва від 11 липня 2017 року.

"Наголошуємо, що детективи НАБУ діють відповідно до закону та здійснюють досудові розслідування об'єктивно і неупереджено", - резюмували в прес-службі.