Україна випередила ЄС та США у рейтингу екологічності

Україна посіла 20 сходинку за виконанням екологічних зобов'язань Паризької кліматичної конференції, випередивши Європейський Союз та США

Про це йдеться у звіті "Індексу екологічної ефективності", опублікованого організацією Germanwatch

Україна показала високі показники у галузі енергоспоживання, опинившись на 20 позиції рейтингу захисту навколишнього середовища та запобігання змін клімату. Перші позиції посіли Швеція, Литва та Марокко.

Дослідники зазначають, що жодна країна не доклала максимум зусиль на зменшення викидів CO2, тому перші 3 позиції списку залишили порожніми. 

Зазначається, що Україна стала лідером серед найменшого обсягу використання енергії, але показала низькі показники у розвитку поновлюваних джерел енергії. Також незадовільною назвали законодавчу базу України. 

"На останньому Оne planet sammit відзначили здобутки, які Україна демонструє останнім часом у просуванні нової кліматичної політики. Зокрема, і участь у процесі розробки книги правил Паризької кліматичної угоди", - розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Довідка: "Індекс екологічної ефективності" (Climate Change Performance Index) - щорічний звіт Germanwatch та Network Action Europe Network, що оцінює внесок країн у захист навколишнього середовища. У списку перебуває 58 країн, що продукують більше 90% глобальних викидів CO2.