В Україні успішно випробували новітню ракетну систему "Вільха", що може коригувати траєкторію польоту

В Україні відбулися успішні випробування новітньої вітчизняної ракетної системи залпового вогню "Вільха", що стріляє ракетами "земля-земля"

Про це повідомив у Facebook президент України Петро Порошенко.

"Вітаю усіх українців з успішним випробуванням українського ракетного комплексу "Вільха". Щойно отримав доповідь, що всі чотири ракети влучили в ціль!" - написав президент.

Уперше про проект "Вільха" президент заявив 27 січня 2016 року на засіданні РНБО. Ракету та систему керування розробляли конструкторські бюро "Південне" та "Луч".

Шасі нової ракетної системи виготовлятиме КрАЗ на базі автомобіля КрАЗ-7634, хоча перші випробування відбувалися на шасі білоруського МАЗ-543.

Технічні параметри ракети "Вільха" засекречені, проте відомо, що її особливістю є система наведення із можливістю коригування траєкторії вже в польоті. Калібр ракети - 300 мм.

За словами радника президента України волонтера Юрія Бірюкова, пускова установка має 12 ракет, кожна ракета несе бойову частину вагою до 250 кг та наводиться на ціль окремо від решти. Вага ракети становить 900-1000 кг.

Всі складові для виробництва "Вільхи" - вітчизняні, включно з новою системою управління, новим ракетним паливом і новою бойовою частиною.