Які технології може "породити" удосконалення Hyperloop: Від літаючих поїздів до подорожей по поверхі Марса

Технології Hyperloop викликають додаткову масу досліджень в галузі транспортування, що призведе до винаходів нових транспортних засобів та вдосконалення традиційних

Про це пише Wired.

Свого часу так було з польотом "Аполлона" на Місяць: для досягнення мети були розроблені такі технології, як бездротова дриль, протипожежні системи і суперкомп’ютери.

Hyperloop , а це високошвидкісні капсули, які рухаються у трубах, де підтримується практично вакуум, також здатний стимулювати інновації в галузі транспорту.

Потяги на магнітній левітації

Маглев — поїзд, який використовує принцип магнітної левітації, що дозволяє рухатися без тертя на дуже великій швидкості. Але ця технологія не отримала широкого розвитку через високу вартість прокладання шляху і його обслуговування.

Річард Бренсон, нещодавно обранний главою компанії Virgin Hyperloop One, заявляв, що вартість будівництва Hyperloop не повинна бути вище, ніж у сучасної залізниці.

За словами Дірка Альборна, генерального директора іншої компанії, яка планує будівництво такої транспортної мережі, Hyperloop Transportation Technologies, завдяки широкій популярності Hyperloop проведено величезну кількість досліджень із левітації, а до цього цим займалися 2-3 компанії.

Це дозволило зменшити енергоспоживання завдяки іншій конфігурації магнітів. А також зменшити вагу конструкції.

Транспорт з доповненою реальністю

Капсули, розміром із автобус, що застосовуються для перевезення пасажирів і вантажів та не мають вікон. Оскільки для багатьох пасажирів така ситуація може стати стресовою, розробляються спеціальні відеовікна, які показуватимуть пейзаж за межами труби.

Щоб домогтися схожості зі справжніми вікнами, інженери використовуватимуть технологію відстеження очей для підбору "правильної" картинки.

Міцні матеріали і безпека

Hyperloop Transportation Technologies розробляє нову структуру вуглецевого волокна, названу Vibranium на честь вигаданого матеріалу з якого зроблено костюм Чорної Пантери і щит Капітана Америки, персонажів кіновсесвіту Marvel.

Вплетені в це волокно датчики зможуть безперебійно передавати інформацію та телеметрію транспортного засобу (як капсули, так і будь-якого автомобіля майбутнього): температуру, структурні пошкодження та інше.

Космічні технології

Пошук кращих способів охолодження електроніки в вакуумі може також допомогти NASA або приватним космічним компаніям керувати тривалими польотами. Так, зі збільшеними вікнами космічні мандрівники могли б мати більш гладкі , або, принаймні, більш комфортні перевезення.

Існує навіть аргумент на користь того, що Hyperloop буде більш корисним для пересування по Марсу чи Місяцю, де немає вже існуючих доріг - цей аргумент навів керівник SpaceX Ілон Маск.