На Майдані Незалежності пройшла акція з вимогою переглянути умовний вирок для вбивці журналіста Веремія

У центрі Києва на Майдані Незалежності у понеділок, 25 грудня, небайдужі вимагали покарати Юрія Крисіна, який причетний до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія і отримав умовний термін

Загалом біля стели на Майдані зібралося близько 200 чоловік, повідомляє Цензор.НЕТ.

Серед присутніх були журналісти, правозахисники, активісти громадських організацій. На акції виступали адвокати сім'ї В'ячеслава Веремія Вікторія Дейнека та Євгенія Закревська, адвокат сімей Небесної сотні Роман Маселко, а також вдова та мати загиблого.

"З самого початку у нас, адвокатів, потерпілих, складалося враження, що Крисіна виводять зі справи. Тобто з найменшим для нього покаранням. Спочатку йому кваліфікували співучасть у вбивстві, але слідство перекваліфікувало на хуліганство. (...) Я хочу пояснити, що ті слідчі прокурори, які починали цю справу, я вважаю, вони допомагали Крисіну. Ті, які сьогодні продовжують цю справу і проводять слідство за іншими провадженнями, де проходить Крисін, вони по-іншому мотивовані. Вони дійсно захищають інтереси потерпілих і насправді намагаються все зробити для того, щоб винні були покарані", - розповіла Дейнека.

Вона також повідомила, що має намір подавати апеляцію на рішення Шевченківського районного суду:

"У нас 30 днів на апеляцію. Ми будемо в січні подавати на апеляцію. Це буде моя апеляція і буде апеляція прокурора так само. Прогнозувати терміни розгляду апеляції я не можу з огляду на те, що невідомо, що буде далі з судовою реформою".

Мати журналіста

Його дружина