Китайського правозахисника посадили на 8 років за тролінг посадовців у мережі

У Китаї відомого правозахисника У Ганя засуджено до восьми років позбавлення волі за звинуваченням у підриві державної влади

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Суд у північному місті Тяньцзінь ухвалив вирок 26 грудня проти правозахисника, який висміював і тиснув на китайських офіційних осіб онлайн під ім'ям Ultra Vulgar Butcher (Супервульгарний м'ясник)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цей вирок є найсуворішим у серії нещодавніх рішень, спрямованих на боротьбу з правозахисниками в Китаї. Захист уже заявив про намір оскаржити вирок.

У Гань став відомим у Китаї як організатор кампаній, що мали на меті привернути увагу до суспільно значущих проблем. Він позував для онлайн-портретів з ножами, які, за його словами, використовував би, щоб "убити свиней" серед місцевих чиновників, які чинили неправильно або порушували закон.

Таким чином У Гань створював проблеми для чиновників на місцевому рівні, не оскаржуючи при цьому політику Комуністичної партії на національному рівні.

Він був одним із перших активістів і адвокатів, які стали об’єктом придушення інакомислення в Китаї, що розпочалось у 2015 році. Таємний суд над У Ганем у серпні тривав один день і визнав його винним. До цього він провів більше двох років у в’язниці в очікуванні суду.

  • На стадіоні в китайському місті Луфен було привселюдно страчено 10 людей, засуджених до смертної кари за торгівлю наркотиками, грабежі і вбивства.