Київські правозахисники відправили Путіну "під ялинку" 5-кілограмовий звіт про права людини в Криму

Біля Головної будівлі Укрпошти у Києві правозахисники влаштували новорічну акцію із назвою "Не святкові подарунки Путіну"

Про це повідомляє Громадське телебачення.

Учасники заходу — правозахисники, журналісти та громадські активісти зібрали великий пакунок, який відправили "до кремлівських кабінетів" у Росію. У пакунку — звіти про ситуацію з правами людини в анексованому Криму.

Загалом посилка зі звітами заважила 5 кілограмів, а відправка обійшлася у 927 гривень.

"У новорічну ніч кожен чекає на подарунки та привітання. Але в Криму, сім’ї політичних в’язнів, рідні безвісти зниклих чекають на повернення своїх батьків, синів та братів додому. Акція "Не святкові подарунки Путіну — це нагадування верхівці влади Російської Федерації про жахливі порушення прав людини в анексованому Криму", — зазначають організатори.

"Окупаційна влада в Криму щодня дарує такі собі «дарунки» у вигляді обшуків, арештів, штрафів, зникнень кримчанам. Ми вирішили подарувати Путіну і всім його приспішникам звіти, де ми зібрали інформацію про всі злочини, які вони вчиняють в Криму", — каже Голова правління КримСОС Таміла Ташева.

Голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник зазначила: "Ми дуже сподіваємося, що настане той момент, коли Путін буде слухати ці факти в Гаазі".