КНДР готується до запуску супутника, чим може приховати нові ядерні випробування

Попри міжнародні санкції, Північна Корея не втрачає бажання запустити на орбіту супутник

Про це повідомляє The Straits Times.

Північна Корея готується до запуску супутника. Тим часом іноземні експерти попереджують, що запуск космічного об'єкта просто відволікатиме увагу від тестування атомної зброї.

"Їхній план полягає в тому, щоб встановити на орбіту супутник, обладнаний камерами та телекомунікаційними пристроями", - повідомила щоденна газета Joongang Ilbo, цитуючи джерело уряду Південної Кореї.

Через тестування ядерних та балістичних ракет міжнародні організації та країни наклали на Пхеньян санкції, що забороняють йому у будь-якому вигляді використовувати балістичні ракети, включаючи для запуску супутників.

На жовтневому засіданні Комітету Генеральної асамблеї ООН представник Північної Кореї заявив, що Корея має план протягом 2016-2020 року розробити "практичні супутники, що сприятимуть економічному розвитку та поліпшенню життя людей".

Експерти вважають, що у грудні 2012 року Північна Корея вже успішно вивела перший супутник на орбіту. Якщо запуск іншого пройде успішно, їх використовуватимуть для дослідження Землі та зв'язку.