Саакашвілі прибув під стіни СБУ, але на допит йти не збирається

У вівторок, 26 грудня, екс-глава Одеської ОДА, лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі прибув на допит до Служби безпеки України

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Наразі, за повідомленням кореспондента Еспресо.TV Юрія Чміля, журналісти спілкуються з Міхеілом Саакашвілі. Його адвокат повідомив, що на допит вони проходити не будуть, адже у повістці знайшли якісь порушення процесуальних законів. 

Також адвокат зазначив, що сьогодні подадуть клопотання про перенос допиту. Як зазначає кореспондент, сьогодні мали відбутися 2 дії: це власне допит Саакашвілі та отримання зразків доказів по справі, яку Генпрокуратура інкримінує Саакашвілі.

Також Саакашвілі заявив, що буде подавати клопотання до Європейського суду з прав людини, адже він вважає, що Генпрокуратура та СБУ порушували його права, і коли вони, на його думку, "викрадали" його з будівлі -  затримували, це було незаконно, адже,як стверджує екс-президент Грузії, жодних доказів про його зв'язки з кримінальними бізнесменами часів Януковича не знайшли.

Саме тому, за словами Саакашвілі, Печерський суд не обрав йому жодного запобіжного заходу - оскільки в його діях, за його словами, не було жодного складу злочину.

Зазначимо, раніше політик був у ГПУ, однак від допиту відмовлявся, вимагаючи передати свою справу до СБУ. На допит до СБУ минулої п'ятниці Саакашвілі не прийшов.