Суд звільнив з-під варти двох підозрюваних у вбивствах активістів Майдану

Шевченківський райсуд змінив запобіжний захід двом обвинуваченим у замаху на вбивства активістів Майдану з утримання під вартою на домашній арешт

Про це повідомив начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, інформує LIGA.net.

Олег Гебан і Сергій Костенко звинувачуються в замаху на вбивство шести людей 18 лютого біля Майдану.

Це рішення прийняв склад суддів, в який входить суддя Олег Лінник, що раніше звільнив одного з фігурантів вбивства київського журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна із залу суду, засудивши його до чотирьох років позбавлення волі умовно. Головуючим суддею під час ухвалення рішення по Гебану і Костенку був суддя Мартинов.

"Основна мотивація, наскільки я зрозумів, це те, що вони (Гебан і Костенко, - ред.) довгий час знаходяться під вартою і, відповідно, це порушення конвенцій, тому треба змінити запобіжний захід. Відповідно, довгий час справа розглядається, вона в суді з січня 2016 року, тобто вже два роки. Відповідно суд робить висновок, що раз справа вже довго знаходиться в суді, то треба змінити запобіжний захід", - сказав Горбатюк.

На його думку, це рішення необгрунтоване, оскільки суд рідко призначав судові засідання у цій справі, фактично затягуючи розгляд. Можливо, прокуратура повторно звертатиметься до суду для зміни запобіжного заходу для обвинувачених.