У Раді оприлюднили текст законопроекту про антикорупційний суд

На сайті Верховної Ради опубліковано текст законопроекту, внесеного президентом України Петром Порошенком "Про Вищий антикорупційний суд"

Відповідний документ розміщений на сайті Верховної Ради.

"26 грудня направлено на розгляд Комітету", - йдеться на сторінці законопроекту на сайті Ради.

Як повідомляється у пояснювальній записці, законопроект "спрямований на визначення засад організації та діяльності Вищого антикорупційного суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їх діяльності".

Зокрема, Вищий антикорупційний суд пропонується визначити як постійно діючий вищий спеціалізований суд у системі судоустрою України, який має розглядати кримінальні провадження, пов'язані із вчиненням правопорушень, які містять корупційну складову.

Зазначається, що законопроектом передбачається поширити юрисдикцію Вищого антикорупційного суду на всю територію України.

При цьому пропонується утриматися від запровадження на місцевому рівні антикорупційних судів, у місцевих або апеляційних судах - посад антикорупційних суддів чи на місцях - слідчих суддів у антикорупційних кримінальних провадженнях, ураховуючи можливе завантаження та ризик впливу регіональних еліт. Також законопроектом не передбачено розміщення палат Вищого антикорупційного суду, окремих його суддів у різних населених пунктах.