Як Україні уникнути блокування торговельних преференцій з боку США. Пояснення уряду

У Мінекономрозвитку кажуть, що в української влади ще є час для того, щоб уникнути блокування низки торговельних преференцій з боку США

Про це повідомляє прес-центр Міністерства економічного розвитку і торгівлі. 

У відомстві зазначили, що США дійсно частково призупинили певні преференції для України з відтермінуванням рішення на 120 днів. Рішення відклали завдяки позитивним діям уряду України. Зокрема, він намагається виправити ситуацію з непрозорою системою виплати роялті правовласникам.

У Міністерстві нагадали, що основною претензією США до України є непрозора діяльність організацій колективного управління майновими правами у сфері авторського і суміжних прав.

"В рамках реформи системи захисту інтелектуальної власності 20 грудня 2017 року Уряд України ухвалив законопроект “Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського і (або) суміжних прав", - пояснили у Мінекономрозвитку. 

Ця реформа передбачає ухвалення Радою законопроектів про географічні зазначення (реєстраційний №6023), про торгівельні марки та промислові зразки (захист від так званого “патентного троллінгу”, № 5699) та про напівпровідники (№ 5694).

"Ми маємо всі підстави вважати, що ухвалення законопроектів парламентом зніме велику кількість зауважень Офісу Торговельного представника США в контексті "Спеціальної доповіді 301" та Генералізованої системи преференцій США", - наголосив заступник міністра Михайло Тітарчук.