Журналісти провідних українських ЗМІ завершили навчальний економічний курс за підтримки ICU

У Києві 23 грудня відбувся перший випуск студентів Центру удосконалення економічної журналістики, заснованого спільно Київською школою економіки, VoxUkraine, фінансовою групою ICU і компанією Visa

34 журналісти провідних українських ЗМІ, серед яких "Інтерфакс-Україна", "Лігабізнесінформ", "Економічна правда", "1+1, "5 канал", "Новий час", "Фінансовий клуб" та інші, пройшли двомісячний навчальний курс "Економіка, ринки та аналіз даних".

Кращі економісти і фінансові аналітики країни, зокрема фахівці ICU, розробили навчальні матеріали і лекції, які допомогли слухачам курсу розібратися в макроекономічному аналізі, державних і корпоративних фінансах, методах збору, аналізу і візуалізації даних. На практичних прикладах журналісти виявили, як уряд може впливати на фінансову поведінку людей і компаній і навпаки, як очікування і переконання громадян і бізнесу відбиваються на економіці країни.

"Альберт Ейнштейн колись сказав: якщо ви не можете пояснити щось просто – значить, ви цього не розумієте. Тільки економічна грамотність, розуміння світового економічного контексту і місця України в ньому і, зрозуміло, неупередженість і незаангажованість дозволяють журналістам професійно виконувати свою непросту роботу. Нам приємно, що ми можемо внести свою лепту в підвищення якості ділової журналістики. Адже це покращує фінансову грамотність наших співгромадян, робить прозорішими і чеснішими комунікації в державному та приватному секторі і в кінцевому підсумку позитивно впливає на міжнародний імідж країни", - зазначив керівний партнер групи ICU Макар Пасенюк.

Група ICU – незалежна інвестиційно-консалтингова група, що надає послуги з управління активами та приватним акціонерним капіталом. Група спеціалізується на ринках Центральної і Східної Європи.

Заснована у 2006 році фахівцями з ING, група ICU є лідером з управління активами в Україні. Під її управлінням знаходяться активи у понад $500 млн. З 2010 року прибутковість флагмана групи CIS Opportunities Fund становила більше 16% річних, порівняно з річним доходом менше 1% для індексу HFRI Emerging Markets Russia/Eastern Europe Index за аналогічний період.

Власником компанії є її топ-менеджмент. Керівні партнери ICU - Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.