Sim-картка замість паспорту. Що можна буде робити з новою системою Mobile ID від Київстар

Найбільший мобільний оператор України розпочав підключення сервісу Mobile ID, який дозволяє проводити електронну ідентифікацію особи для отримання електронних послуг

Про це повідомляється на сайті Київстар.

З 27 грудня 2017 р. по 1 червня 2018 р. під час дослідної експлуатації Mobile ID обмежена група контрактних абонентів Київстар випробує роботу сервісу до його комерційного запуску у 2-му кварталі наступного року.

В цей період буде досліджуватися безперебійність функціонування сервісу, його взаємодія з системами "Національні інформаційні системи" і можливість абонентів ідентифікувати особу з використанням мобільного телефону і спеціальної SIM-карти.

Як це працює

 

На час дослідної експлуатації користувачам сервісу Mobile ID буде доступна можливість електронної ідентифікації для отримання послуг двох державних реєстрів:

– Госгеокадастра (https://e.land.gov.ua/services)
– Онлайн будинку юстиції (https://online.minjust.gov.ua/)

Для підключення сервісу Mobile ID абонент повинен здійснити заміну SIM-карти на нову, яка додатково забезпечує підтримку функції підвищеної захисту інформації при електронній ідентифікації користувача.

Заміна картки та підключення послуги здійснюється магазині “Київстар” у Києві по вул. Хрещатик, 13. Чи буде під час пілотного проекту проводитися заміна в інших відділеннях Київстар – не повідомляється.

"Нарешті сервіс Mobile ID став доступний і в Україні. Платформа сервісу працює, до неї почали підключатися сервіс-провайдери, які будуть надавати електронні послуги, видаються перші SIM-картки зі спеціальним чипом, подана заявка на державну сертифікацію сервісу, і ми працюємо над тим, щоб зробити оформлення документів для підключення Mobile ID максимально простим і зручним для абонентів", - каже Євген Кражан, директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку Київстар.