Прикордонники розгортають 7 нових загонів на Азовському і Чорному морях

Глава Державної прикордонної служби Петро Цигикал розраховує на формування мобільних загонів "Дозор-М", які будуть розгорнуті на Азовському і Чорному морях

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я сподіваюся, що в нас з'являться ще й "Дозор-М", формування яких ми обговорюємо з нашими американськими партнерами. Будемо їх розгортати по Азовському і Чорному морях. Точки дислокації будуть визначені. Це ще близько семи підрозділів", - розповів Цигикал.

За його словами, дві одиниці зараз діють в Одесі та Маріуполі.

"Вони, можна так сказати, забезпечені за останнім словом техніки. Буквально на днях від наших американських партнерів туди надійшло спеціальне водолазне обладнання", - додав він.

Цигикал розповів, що наразі реформуються інші підрозділи "Дозору", в планах - "їх серйозне розширення, дислокація безпосередньо в регіонах, підпорядкованих обласному центральному апарату в Києві".

Ще одним завданням для майбутніх підрозділів стане підготовка до протидії можливому вторгненню.

"Тоді їм доведеться проводити спеціальні, зокрема диверсійні операції. Наші міжнародні партнери вже проводять навчання фахівців з цього напряму в Оршанці", - зазначив Цигикал.

Цигикал також вказав, що переоснащення Держприкордонслужби відбувається не тільки за рахунок коштів держбюджету України, а й значною мірою за сприяння уряду США, Міжнародної організації з міграції та інших зарубіжних партнерів.

"Усього з початку року обсяг таких надходжень перевищив 700 млн грн. Це стосується забезпечення транспортом і різної інтелектуальної технікою для підрозділів на кордоні", - підкреслив він.