Танки, літаки, зенітки: цьогоріч Укроборонпром передав армії та силовикам понад 3,6 тис. одиниць техніки

Упродовж поточного року держконцерн Укроборонпром передав до Збройних сил України, Нацгвардії та інших силових структур 3 673 одиниць військової техніки та озброєння

Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

При цьому 2053 одиниці - абсолютно нове та модернізоване озброєння.

У 2017 році завдяки роботі понад 130 підприємств концерну Укроборонпром виконав державне оборонне замовлення на 100%. Українські війська отримали танки, БМП, літаки, артилерію, протитанкові ракетні комплекси, засоби протиповітряної оборони та іншу бойову техніку і зброю.

Зокрема, було відновлено близько 150 танків різних модифікацій, вироблено десятки нових БТР-4 та БТР-3 від "ХКМБ ім. Морозова" та "Київського бронетанкового заводу", нові радіолокаційні станці та засоби радіоелектронної безпеки від запорізької "Іскри", ракетне озброєння від КБ "ДККБ "Луч" і ДАХК "Артем".

Крім того, в 2017 році на озброєння Збройних сил України було прийнято легкий переносний ракетний комплекс "Корсар", розроблений ДП "Державне Київське Конструкторське Бюро "Луч", що входить до складу ДК "Укроборонпром". Це дозволило створити умови для серійного виробництва "Корсару".

Загалом, упродовж 2017 року на озброєння української армії було прийнято понад 10 видів озброєння та військової техніки, створених підприємствами "Укроборонпрому".