Протягом року, що минає, на Донбасі загинуло приблизно 260 українських вояків, - ЗМІ

Станом на 18 грудня безповоротні втрати української армії у 2017 році становили 191 військовослужбовець

Про це повідомляє українська служба ВВС з посиланням на Генеральний штаб Збройних Сил.

З того часу, попри "новорічне" перемир'я, ЗСУ офіційно втратили ще семеро бійців убитими. Таким чином безповоротні втрати української армії за рік зросли до 198 військовослужбовців.

При цьому санітарні втрати української армії (поранені та травмовані внаслідок бойових дій), за даними тієї ж відповіді Генштабу та подальших зведень, у 2017 році становлять 1288 бійців.

Читайте також: Приватне військо Вагнера. Історія підполковника з України, який очолив особисту армію Путіна

Минулого року безповоротні втрати української армії склали 212 бійців, ще 1277 військовослужбовців зазнали поранень, травм чи захворіли.

Разом з тим, дані Генштабу не враховують загиблих добровольців ДУК "Правий сектор", Української добровольчої армії (УДА), а також бійців, які входять до інших структур: прикордонників, нацгвардійців та працівників СБУ (у минулому році щонайменше троє офіцерів СБУ були підірвані у своїх автомобілях: один у Києві та двоє на Донбасі).

Читайте такожКого судити на Донбасі. Досвід покарання вбивць Третього рейху

"З урахуванням цього, кількість втрат з українського боку за рік може зрости ще на кілька десятків - орієнтовно до 260 вбитих", - йдеться у матеріалі.

За даними СММ ОБСЄ, з-поміж цивільних осіб в зоні російсько-українського збройного конфлікту на Донбасі  у 2017 році загинуло 85 осіб й 384 отримали поранення.