У Павлограді оголосили голодування двоє гірняків

У місті Павлограді Дніпропетровської області вже другу добу поспіль голодують шахтарів "ДТЕК - Павлоградвугілля" Володимир Бугайов і Андрій Карпенко

Стан здоров'я Бугайова погіршився, йому викликали швидку допомогу, передає Радіо Свобода.

За його власними словами, у нього різко підскочив тиск. Медики швидкої допомоги, котрі приїхали на виклик, надали допомогу - зробили ін’єкцію й дали пігулки. Бугайов зазначив, що зараз його стан стабілізувався.

Обидва учасники голодування лишаються на місці проведення акції, у будівлі міської ради Павлограда.

"З нами поспілкувався міський голова Анатолій Вершина, побажав нам успіху і пішов на вихідні. З адміністрації підприємства з нами ніхто не зв’язувався", - сказав Бугайов

Він також заявив про наміри перебувати в будівлі міськради й надалі та не припиняти голодування "до виконання вимог". Стан другого учасника акції є задовільним. Із голодуючими щоночі чергують члени профспілки.

Двоє шахтарів компанії "ДТЕК - Павлоградвугілля", гірничі майстри Володимир Бугайов і Андрій Карпенко, оголосили голодування 29 грудня в Павлограді.

Головна їхня вимога до адміністрації "ДТЕК - Павлоградвугілля" - "припинити тиск на членів незалежної профспілки". За даними страйкуючих, починаючи з вересня, коли на підприємстві був створений осередок незалежної профспілки, з роботи звільнили чотирьох її членів. Як стверджує Бугайов, "адміністрація чинила тиск" також на нього як засновника профспілки.

У компанії "ДТЕК - Павлоградвугілля" радіостанції повідомили, що на шахтах компанії не було порушень законодавства під час звільнення працівників.