Японія розглядає кілька варіантів можливого початку війни з КНДР, - ЗМІ

Токіо виходить із того, що Вашингтон може завдати упереджувальний удар по Пхеньяну, може відбутися зіткнення КНДР із Південною Кореєю, або ж Північна Корея завдасть ракетного удару по Японії

Про це повідомляє DW із посиланням на агентство Kyodo.

За даними агентства, уряд Японії розглядає можливі наслідки повномасштабної війни на Корейському півострові. Ця проблема, зокрема, обговорювалася на засіданні Ради безпеки Японії з участю прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе.

Читайте також: КНДР знову запустила ракету над Японією. Чому вона постійно хоче знищити цю країну

Зокрема, японська влада розглядає чотири можливі сценарії початку військових операцій на Корейському півострові. Перший полягає у початку бойових зіткнень між арміями КНДР і Південної Кореї. Другий передбачає упереджальний удар Вашингтона по Північній Кореї. Третій варіант зводиться до вторгнення сил Південної Кореї на північнокорейську територію. У межах четвертого варіанту Пхеньян може завдати ракетного удару по Японії.

Також повідомляється, що на цьому етапі Токіо вирішує, як можуть діяти Сили самооборони Японії в разі зростання напруженості. Оскільки у них немає балістичних ракет, ядерної зброї, морської піхоти або моторизованих десантних підрозділів, Японія не відкидає, що в разі війни в регіоні звернеться за військовою допомогою до США.

Читайте такожКНДР запустила ракету на шалену висоту 4500 кілометрів. Вона долетить до всіх штатів США