Восьмі "Зоряні війни" назбирали більше $1 мільярда

Касові збори фільму "Зоряні війни: Останні джедаї" за різдвяні і новорічні вихідні подолали позначку в мільярд доларів

Про це повідомляє oKino.ua з посиланням на Empire.

Вже в переддень Нового року каса фільму Раяна Джонсона становила $1,04 мільярда. З них половину становили збори в американських кінотеатрах. І це лише за три тижні прокату.

Таким чином, «Останні джедаї» стали найкасовішим фільмом 2017 року в США. Що стосується міжнародного прокату, то картина наразі посідає лише третє місце після "Форсажу 8" ($1,236 мільярда) і "Красуні та Чудовиська" ($1,264 мільярда).

На даний момент восьмі "Зоряні війни" посідають 24 сходинку в рейтингу найкасовіших фільмів за всі часи. Але, напевно, після завершення прокату їхня позиція стане ближчою до топ-10.

Читайте також: 10 найкасовіших фільмів світу, які вийшли в 2017 році

  • В Україні на кіно "патріотичного спрямування" виділять додаткових 500 млн грн у бюджеті 2018 році. У бюджет також заклали 200 мільйонів гривень на створення Українського культурного фонду.
  • Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила у другому читанні два законопроекти №3238-д та №3239-д, які дозволять збільшити підтримку українського кінематографа.
  • Раніше повідомлялося, що Кабмін закладає в проект держбюджету-2018 щонайменше 500 млн грн на розвиток вітчизняного кінематографа.