Радник Трампа звинуватив Росію у втручанні у вибори не лише в США, а і в Європі

Радник президента США з Національної безпеки, генерал-лейтенант Герберт Макмастер звинуватив Росію у втручанні у вибори не тільки в Америці, а і в Європі й Мексиці

Про це чиновник заявив в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Росіяни також проявляли активність у Європі, - зазначив генерал, - і під час недавніх виборів у Франції, і на іспанською референдум про статус Каталонії. Ми бачили їх активність в Мексиці, спроби спровокувати путч в Чорногорії. Зірвати завісу з російської кампанії дестабілізації – це перший важливий крок, який дозволить всім побачити їх справжні наміри, а, стало бути, послабить їх можливості сіяти невпевненість в людях і налаштовувати співтовариства один проти одного", - вважає Макмастер.

Він підкреслив, що необхідно знайти спосіб протистояти досить просунутій новій стратегії, яку Росія удосконалила по багатьом параметрам.

За словами генерала, ця нова загроза включає в себе використання дезінформації, пропаганди і соціальних мереж для того, щоб розколоти суспільство і налаштувати соціальні групи один проти одного.

Радник американського президента також повідомив, що це питання окремо відзначене у Стратегії національної безпеки США.

За його словами, Росія, як і раніше, заперечує свою причетність до подібних дій, але робить це все менш переконливо. "Ці ж самі люди заявляли: "Ні, ми не збивали авіалайнер і не вбивали всіх цих людей"; "Ні, наших солдатів немає в Криму і на сході України", "Ми не надаємо підтримку сирійському режиму, відповідальної за масові вбивства власних громадян з використанням хімічної зброї".

"Сьогодні цим словам уже ніхто не вірить", - переконаний Макмастер. У той же час, відзначає Макмастер, країни Близького Сходу повинні розуміти роль Росії у подіях, що відбуваються в регіоні, зокрема прагнення використовувати деструктивні дії і політику Ірану.

Чиновник упевнений, що за свої агресивні дії і втручання у світову політику "Росії доведеться дорого заплатити".

Читайте також: Російське досьє. Імпічмент для Трампа