Суд призначив заставу засновнику онлайн-сервісу YouControl

2 січня Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід для засновника аналітичного онлайн-сервісу YouControl Сергія Мільмана, якого підозрюють в несанкціонованому втручанні в роботу комп'ютерних мереж

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Суд призначив запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 51 тис. грн.

Таким чином суддя частково задовольнив клопотання обвинувачення. Прокурори вимагали заставу в 6,5 мільйона гривень.

"Ми плануємо відстоювати вільне використання відкритих даних в Україні. І будемо далі відстоювати свою правову позицію. Цей "театр абсурду" не пройде. Він не має права існувати в правовій державі", - зазначили у компанії YouControl.

Також суд постановив, що Мільман має здати закордонний паспорт. В YouControl заявили, що планують через місяць подавати клопотання щодо зміни запобіжного заходу.

"По суті мова йде не про напад на YouControl, а про напад на відкриті дані в цілому і на всю громадськість, котра їх використовує для контролю органів влади та боротьби з корупцією" , - додав Мільман.

Представники низки громадських організацій звернулися з відкритим листом до влади щодо припинення тиску на компанію YouControl. Вони закликають керівництво СБУ "зупинити свавілля стосовно застосування різних методів тиску на представників бізнесу", а суддів, які розглядають справу YouControl, - "відкрито та незаангажовано розглядати відповідні докази вини у діях керівництва компанії".