Звільнені на Донбасі заручники отримають компенсацію на облаштування побуту

Найближчим часом на засідання уряду буде винесено ініціативу компенсації звільненим із полону бойовиків заручникам, щоб вони могли облаштувати свій побут

Про це повідомила на прес-конференції керівник офісу уповноваженого президента України з питань реабілітації учасників АТО Наталія Зарецька, передає LIGA.net.

"Інформація в соцмережах про те, що люди, які повернулися з полону, потребують буквально всього, абсолютно не відповідає дійсності. Медикаментами і засобами гігієни вони забезпечені повністю. Але це не означає, що вони нічого не потребують, комусь потрібний спортивний костюм, комусь ще щось", - сказала вона.

Зараз, за її інформацією, 24 військових знаходяться на території військового госпіталю і 36 цивільних у лікарні у Феофанії.

"Багато хто відпрошується на свята додому або погуляти по Києву, керівництво лікарні йде їм назустріч. Зараз більшість з них можуть їхати додому і у будь-який момент звертатися за необхідною допомогою", - додала вона.

Також вирішуються питання з облаштуванням тих, хто жив на окупованій території, таких близько 30 людей. Найближчим часом на засідання уряду буде винесена ініціатива компенсації людям, що повернулися з полону, щоб вони могли облаштувати свій побут.

Читайте також: Обійми та щасливі посмішки. Як зустрічали звільнених із полону українських героїв: Фоторепортаж