На Різдво глава УГКЦ пояснив, як слід змінитися "скоробагатькам" та політикам

Голова Української греко-католицької церкви, патріарх Святослав (Шевчук) закликав найбагатших українців, а також представників влади і політичних кіл не використовувати у своїх особистих цілях злиденний стан більшості громадян, а також "ставати багатими Богом"

Про це йдеться у різдвяному посланні керівника греко-католиків, розповсюдженому лепартамент інформації УГКЦ.

"Нинішні "скоробагатьки" в Україні переважно є бідніші – і духовно, і культурно – за жебраків. І ця духовна убогість, тобто віддаленість сильних цього світу від Бога, нерідко спричиняє соціальну несправедливість, згубне використання влади, корупцію та зловживання ресурсами, даними для загального блага", - зазначив предстоятель.

Читайте такожНайцікавіші традиції святкування Різдва в Україні

За його словами, у такій ситуації не достатньо, щоб багатії "призначили частину крихт зі свого стола як певну допомогу убогим".

"Потрібна переміна людського серця, яке допустило б до себе Боже світло і Божу благодать", - наголосив він.

Також Святослав звернувся до тих, хто "вважає себе рятівником бідних, а не несе Бога", і, як наслідок, "пропонує порожні ідеології, які лише використовують злидні людини з політичною метою і, насправді, не здатні їх усунути".

Читайте також: Традиції "русского мира". Чи варто всім українцям святкувати Різдво 25 грудня

"За таких обставин бідні ставатимуть ще біднішими, а багаті далі наживатимуться. Лише той, хто стане багатим Богом, зможе преобразити власне життя та сприяти побудові справедливого суспільства, у центрі якого стоятиме людина, а не прибуток; загальне добро, а не егоїстичні інтереси окремих груп чи кланів", - заявив греко-католицький предстоятель.