Посол Ірану в ООН заявив, що протести в країні організовані з-за кордону

Посол Ірану в Організації Об'єднаних Націй заявив, що у його уряду є "тверді докази", що протести в країні "дуже чітко організовані з-за кордону"

Про це він заявив під час засідання Радбезу ООН скликаного за ініціативою США для обговорення масових протестів в Ірані, пише Reuters.

Іранський посол Голамалі Хошроу також заявив, що Сполучені Штати зловживають повноваженнями постійного члена Ради Безпеки, закликаючи до зустрічі для обговорення протестів.

"На жаль, незважаючи на стійкість деяких її членів, ця рада дозволила собі бути неправомірно змушеною нинішньою адміністрацією США провести нараду з питання, яке виходить за рамки її мандату", - сказав Хошроу.

У свою чергу, американський постпред при ООН Ніккі Гейлі закликала членів Ради Безпеки підтримати "заклик іранського народу" і заявила, що США стежитимуть за діями уряду Ірану.

"Якщо основоположні принципи нашої Організації хоч щось означають, ми не будемо потурати цьому злочину, а будемо вирішувати цю ситуацію. Ми попередили іранський режим, і будемо стежити за його діями", - цитує ГейліІ нтерфакс-Україна.