Поліція затримала підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ноздровської

Правоохоронці детально відтворили дії Ірини Ноздровської ввечері у п'ятницю, 29 грудня 2017 року, на підставі чого було затримано підозрюваного у її вбивстві мешканця Київської області

Про це сьогодні, 8 січня 2017 року, на оперативній нараді під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового повідомив перший заступник глави Нацполіції – начальник кримінальної поліції В‘ячеслав Аброськін, передає департамент комунікації Національної поліції України.

"Чоловіка обґрунтовано підозрюють у причетності до цього злочину. Його затримано в порядку, передбаченому статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться у повідомленні. 

Аброськін, зокрема, зазначив, що поліція від моменту виявлення вбитої Ноздровської напружено працювала над розкриттям цього злочину.

Правоохоронці відновили увесь маршрут руху загиблої у день її зникнення - від станції метро "Героїв Дніпра" до селища Демидів на Київщині. Окрім того, правоохоронці встановили та опитали всіх шістьох водіїв маршрутних автобусів, які в проміжку з 17:00 до 18:00 години рухалися за вказаним маршрутом. Також поліцейські провели поквартирні і побудинкові обходи, опитавши понад тисячу мешканців Демидова. 

"Використовуючи весь масив цих даних, які ми отримали - технічні можливості, допити водіїв і встановлених людей, які рухалися від метро "Героїв Дніпра" до Демидова, нами була повністю відтворена картина з 17-ї до 18-ї години. Відтак сьогодні слідчими було прийнято рішення - в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу був затриманий підозрюваний", – повідомив Аброськін.

Читайте також: Убивство правозахисниці Ноздровської. Все, що відомо

Він додав, що зараз тривають активні слідчі дії та необхідні оперативно-розшукові заходи для встановлення можливих свідків та очевидців, які могли пересуватися разом з Іриною Ноздровською. Таким чином, правоохоронці зможуть отримати додаткову доказову базу у цій справі.

Також у кримінальному провадженні за фактом вбивства Ноздровської призначено значну кількість криміналістичних експертиз. Результати найбільш необхідних з них планують отримати вже найближчим часом.

"Робота триває, зараз проводяться перші слідчі дії з підозрюваним", - зазначив перший заступник глави Нацполіції.

Заступник голови Національної поліції - начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад зазначив, що наразі проводиться перевірка свідчень затриманого підозрюваного в частині його причетності до вказаного злочину.

"Аналізуються слідчі дії, результати допитів, подвірних обходів - для того, щоб підтвердити хронологію подій, відслідкувати її (Ноздровської - ред.) рух, знаходження в певному місці, доведення мотивів і механізму скоєння даного злочину", - зазначив Невгад.

Він також додав, що перевірка отриманої інформації в ході слідчих дій дозволить бути впевненим в тому, що затримано саме особу, винну у скоєнні вбивства, а також довести її вину у цьому.   

Своєю чергою Яровий подякував за серйозну роботу, яка була проведена правоохоронцями із розслідування вбивства правозахисниці, і наголосив на необхідності продовжувати працювати в режимі "24 години на добу".