Заарештований за держзраду "міністр" Аксьонова стверджує, що "працював в інтересах громадян України", які лишилися в Криму

Запобіжний захід колишньому "міністру охорони здоров'я" окупованого Криму Петру Михальчевському у вигляді утримання під вартою строком на один місяць сьогодні обирали у міському суді Херсона

Туди посадовця було доправлено з Києва, повідомляє подробиці місцеве видання Мост.

Сам "міністр" вину не визнав, і збирається подавати апеляцію.

Михальчевський вважає себе не причетним до вчинення державної зради.

"Це була робота на користь громадян України, які залишилися там (у Криму - ред.)", - заявив він.

Окрім того, Михальчевський зазначив, що з усіх перерахованих у справі свідків він знає особисто тільки Аллу Гриневич.

"Іслямова я знаю тільки тому, що він працював віце-прем'єром ... Автономної республіки Крим", - повідомив він.

Українська прокуратура АРК вимагала для підсудного 2 місяці арешту, обґрунтовуючи це тим, що Михальчевський надавав допомогу в здійсненні іноземною державою підривної діяльності проти України.

Сам же Михальчевський заявив після оголошення вироку, що нібито жодним чином не допомагав окупантам, в "референдумі" участі не брав, і призначався на посаду в українське міністерство Криму. 

"Цікаво, що "міністр" нікуди не ховався. Судячи з відмітками в копії його трудової книжки, яку демонстрували в суді, після звільнення з окупаційного уряду Аксьонова, він спокійно працював в декількох київських клініках, одна з яких, до речі, знаходиться на проспекті Степана Бандери", - йдеться у повідомленні.

Також того, зачитуючи характеристику підсудного, суддя повідомив, що Михальчевський в розшуку не перебував, і маючи український закордонний паспорт, спокійно виїжджав за межі України.

Після півтори години в нарадчій кімнаті, суддя виніс рішення - арешт терміном 30 днів.

Протягом 20 хвилин слідчий прокуратури отримав ухвалу суду, і Петра Михальчевський взяли під варту в коридорі суду. До рішення апеляційного суду він перебуватиме в ізоляторі тимчасового утримання.

Якщо провину екс-"міністра" буде доведено, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.