Лотерейний оператор "М.С.Л." заявляє про підготовку збройної провокації проти компанії

Президент українського оператора державних лотерей "М.С.Л." Георгій Ложенко побоюється, що конкуренти компанії можуть влаштувати проти неї провокацію з використанням зброї

Про це Ложенко заявив в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ", зазначивши, що з метою дискредитації компанії її конкуренти використовують представників однієї з патріотичних організацій

"Крім державної машини, проти нас вирішили задіяти "тітушок". Що мене найбільше вбиває, це те, що найняли хлопців з однієї з патріотичних організацій. Зрозуміло, що її керівництво знає, за що працює. Але ось молоді хлопці, яких використовують в акціях проти нас, навряд чи. Схоже, їм просто запудрили мізки і розігрують перед ними "російську карту" - мовляв, ось вони, вороги", - розповів президент лотерейної компанії.

Читайте також: Монополія на джекпот. Як в Україні створюють лотерейного монстра

За словами Ложенка, останнім часом "тітушки" вже розгромили кілька точок розповсюдження лотерей, однак, за його даними, в цей раз готується дещо більш резонансне.

"Я найбільше боюся, що ситуація може вийти далеко за рамки звичайних акцій протесту. Буквально днями я дізнався, що з боку наших конкурентів готується дещо гірше. Планується, що буде чергова акція протесту, під час якої наша охорона, нібито, застосує зброю проти учасників протесту (що, звичайно ж, абсурд, немає у наших охоронців зброї). Звичайно, не хочеться вірити, що гроші настільки затьмарили людям мізки, але після всього іншого - я вже можу уявити все що завгодно", - підкреслив президент" М.С.Л.".

Відзначимо, всього на українському ринку державних лотерей працює 3 компанії - УНЛ (Українська національна лотерея), "Патріот" і М.С.Л. (Молодьспортлото). З вересня 2015 Г.С.Л. і «Патріот» потрапили до списку санкцій компаній в Україні.
Головний аргумент, який використовувало СБУ, щоб занести М.С.Л. до списку санкцій - лист 7-річної давності власника компанії Георгія Ложенка. У 2010 році Н.С.Л. запропонувала Мінфіну проект фінансування Євро-2012, в якому партнером вказало «Альфа-банк».
Сам банк і тоді, і зараз не був у структурі власності компанії. Єдині фінансові відносини Н.С.Л. і «Альфа-Банк» - звичайний кредит. Згідно з даними держреєстру, основним власником ТОВ «М.С.Л.» є Evolot Limited (Кіпр), а кінцевим бенефіціаром - кіпріот Маркос Шіапаніс.
Компанія УНЛ сьогодні залишилася монополістом на ринку. Тільки проти неї не ввели санкції, незважаючи на визнання нею співпраці з фірмами, які СБУ звинувачує в підтримці терористів.