Влада опанувала ситуацію після масових заворушень, - верховний лідер Ірану

Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї заявив, що народ країни показав США і всім, хто прагне скинути існуючий режим, що їх спроби зазнали поразки

Про це повідомляє Reuters.

Дана заява показує, що керівництво Ісламської республіки Іран вважає, що їм вдалося опанувати ситуацію в країні, коли протести відбувалися в 80 містах, а їх жертвами стали 22 особи.

Корпус стражів ісламської революції (КСІР), який безпосередньо підкоряється Хаменеї, заявив, що їм вдалося стабілізувати ситуацію в країні – при цьому до 1 тисячі осіб було заарештовано.

Окремо верховний лідер Ірану звернувся до президента Дональда Трампа. За його словами, риторична підтримка протестів в країні, яку надавав очільник США, не залишиться без відповіді.

Окрім того, в протестах Хаменеї звинуватив Ізраїль, держави Перської затоки і мігрантів із Ірану із організації "Народні моджахеди".

Хаменеї висловив думку, що необхідно дати відповіді на питання, які викликали протести. На його думку, відповідні кроки повинен прийняти як уряд, так і духовне керівництво країни.