Телеведуча-мільярдер може стати суперницею Трампа на виборах 2020 року, - ЗМІ

Представники Демократичної партії з ряду штатів США підтримали можливу участь телеведучої Опри Вінфрі у виборах президента, намічених на 2020 рік

Про це повідомляє CNN.

Напередодні стало відомо, що Опра Вінфрі розглядає можливість участі в президентських виборах в США в 2020 році. За словами обізнаних осіб, рішення брати участь в президентській гонці ще не прийняте.

У американських ЗМІ можливість участі у виборах 63-річної Вінфрі стали обговорювати відразу після того, як вона виступила в неділю увечері в Лос-Анджелесі на 75-ій церемонії вручення премії "Золотий глобус". Вінфрі тоді висловила солідарність з учасниками руху проти сексуального насильства, що об'єдналися під хэштегом #MeToo, і заявила про те, що для них "настає новий день".

Варто відмітити, що у соцмережах вже запустили хештег #Oprah2020. Зокрема, відповідну публікацію в Instagram оприлюднило видання W magazine.

Демократи з ряду штатів пояснили, що ув Вінфрі вони бачать якості, які вважають "відповідними для кандидата на найближчих виборах президента".

На думку ряду стратегів Демократичної партії, Опра є одним з небагатьох людей у всьому світі, які могли б відвернути увагу американських ЗМІ від Трампа в розпал передвиборної кампанії. Крім того, вважають фахівці, Опра може стати "протиотрутою від стратегії Трампа".

Можлива кампанія Вінфрі може істотно змінити "стале ігрове поле" в Демократичній партії, гравцями на якому є сенатор Берні Сандерс з Вермонта, віце-президент Джо Байден і сенатор Елізабет Воррен з Массачусетсу. Конкуренцію їм можуть скласти Корі Букер з Нью-Джерсі, Камала Харріс з Каліфорнії і Кірстен Гіллібранд з Нью-Йорка.