У центрі Києва запрацював безкоштовний Wi-Fi

У центрі Києва запрацював безкоштовний доступ до інтернету через Wi-Fi. Так, безкоштовний Wi-Fi працює на Андріївському узвозі, Контрактовій, Михайлівській, Софіївській, Поштовій площах та у парку Шевченка

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Журналісти видання перевірили якість роботи мережі. Так, на Софійській і Михайлівській площах підключитися до безкоштовного інтернету вдалося без перешкод.

Проте не вдалося відключитися до Wi-Fi на Поштовій площі, а на Контрактовій площі підключення відбулося із деякими складнощами. Водночас на Андріївському узвозі та в парку ім. Тараса Шевченка усе працює відмінно.

Київська влада переконує, що доступ до мережі буде без паролів, а скористатися інтернетом можна буде й по завершенню свят.

  • Тим часом Євросоюз виділить 120 млн євро на створення мережі безкоштовних точок Wi-Fi на всій території в рамках програми WiFi4EU.
  • WiFi4EU забезпечить безкоштовний Wi-Fi в муніципальних будівлях, міських парках та інших центрах суспільного життя.
  • ЄС профінансує установку локальних точок бездротового доступу, а організації на місцях, де вони будуть встановлені, забезпечать їх обслуговування.
  • Ініціатива покликана розвитку місцевих цифрових послуг, таких як електронний уряд, і збільшить попит громадян на використання онлайн-сервісів.