Укргазбанк кредитуватиме бізнес російських підприємців, близьких до Кремля

Укргазбанк надасть кредит у розмірі 910 млн грн (близько $33 млн) ПрАТ "Прем'єр Палац", що входить в групу VS Energy російських підприємців Олександра Бабакова, Євгенія Гінера та Михайла Воєводіна

Про це повідомляє liga.net з посиланням на дані Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Зазначається, що 22 грудня 2017 року акціонери ПрАТ "Прем'єр Палац" схвалили висновок генеральної кредитної угоди з Укргазбанком на суму 910 млн грн.

Іншим рішенням акціонери ПрАТ погодилися надати в заставу за кредитом будівлю готелю "Прем'єр Палац" в Києві площею 27 700 кв. м.

Згідно з повідомленням, ринкова вартість цієї будівлі становить 979,5 млн грн. 

Довідка:

62,2% ПрАТ "Прем'єр Палац" належать кіпрській Pumori Enterprises Investments Ltd, 29,1% - Східно-Європейської готельної компанії (Київ).

Бенефіціарами ПрАТ в українському реєстрі юридичних осіб значаться громадяни Латвії Дідзіс Берзініс і Віліс Дамбініс, а також громадянка Словаччини Наталія Селіванова та громадянин Німеччини Геннадій Соколов. Це номінальні власники бізнесу.

Бабаков - колишній віце-спікер Держдуми Росії, перебуває під санкціями США і ЄС. У 2014 році він голосував за анексію Криму.

Гінер офіційно володіє в Україні Першим інвестиційним банком (PIN Банк). У Криму йому належить 100% компанії Севенергосбит, яка з 2016 року здійснює поставки електроенергії в Севастополі замість української ПАТ Севастопольенерго (входить в VS Energy). Гінер також є президентом російського футбольного клубу ЦСКА.

94,9% акцій Укргазбанку належать державі.